Trening centar

SFI kako početi

Pravilan početak u svakom poslu je od velikog značaja pa tako je i sa SFI poslom.

Osnovni početni cilj je ostvarivanje EA2 statusa – Executive Affiliate. EA2 status je merilo vašeg rada i aktivnosti u SFI. Sticanjem i održavanjem EA2 statusa dva meseca stičete pravo na zaradu tj. SFI kompanija sa svim članovima koji su postigli najmanje EA2 status deli dobit.

NAPOMENA: ovo nije jedini način da zaradite u SFI, koji sve načini postoje pogledajte na stranici SFI POSAO.

Da bi ste imali EA2 status trebate sakupiti minimalno 1500 poena, oni se mogu veoma lako sakupiti u relativno kratkom vremenu. Potrebno je samo pratiti sledeća uputstva.

Preporuka je da ove zadatke odradite u prvih 24h

A dabi ste olakšali sebi posao, pre početka rada u vašem browser-u otvorite novi TAB/karticu ladi lakšeg praćenja instrukcija

Browser-tab

Posle registracije u SFI potrebno je da se ulogujete na vaš SFI nalog  https://www.sfimg.com/Home unesite podatke koje ste koristili prilikom registracije vaš email i password.

logovanje

Ono što je bitno kod popunjavanja vaših osnovnih podataka je to da oni trebaju da budu tačni, ime i prezime , adresa…  Jer će ti podaci služiti i biti korišteni prilikom isplate vaše zarade , a pogotovo zato što će vam se na osnovu tih podataka izrađivati platna kartica koja vam služi za veoma brzo primanje zarađenog novca u SFI kompaniji.

26

Popuna vašeg profila i uploud-a/postavljanja vaše slike donosi vam mnogo poena pa bi to trebao da bude jedan od osnovnih i primarnih zadataka u prvih 24h.

PRVI START

Sada kada ste ulogovani na vaš SFI nalog kliknite na prvi sleva meni pod nazivom HOME, to je vaša početna stranica od koje bi trebalo da krećete svaki dan. Ispod je slika koja prikazuje kartice na kojima se nalaze dnevni zadaci koje treba obavljati.

sfi-slika01

Ovde ćete naći vaše zadatke rapoređene u nekoliko grupa , dnevni zadaci sedmični, mesečni… koje naravno treba izvršavati po tačno određenim vremenskim periodima. Naravno svaki zadatak se boduje pa je stoga i veoma važno da se odrade svi ponuđeni zadaci. Potrebno je imati minimalno 1500 poena kako bi imali EA2 status i učestvovali u finansijskoj deobi sredstava (ZARADA). Inače poene koje sakupljate u SFI nazivaju se VersaPoints ili skraćeno VP. Sa ovom skraćenicom sretaćete se veoma često, pa je dobro odmah da naučite na šta se odnosi.

Zadatke treba raditi jedan po jedan i pronaći vama odgovarajući redosled izvršavanja kojeg bi se trebali pridržavati kako bi vam to postala ustaljena rutina.

VEOMA VAŽNO !

Potrebno je sakupiti u prvih 24h 500 VP (poena) u tom slučaju SFI vas nagrađuje sa dodatnih 200VP, što znači da samo u prva 24h možete minimalno imati 700 VP od 1500 potrebnih na mesečnom nivou! Nagradnih 200VP stići će vam na vaš račun za nekih 15 minuta! Takođe dobijate I statusnu značku Fast Track

sfi-slika02

SFI je vodio računa i o datumu registracije članova, jer sigurno nije isto da ako se neko registruje prvog u mesecu a neko tek 28-29. Naravno da datumski gledano oba člana su registrovana u istom mesecu ali sa velikom razlikom u broju dana pa tako se stvara i razlika u broju mogućih prikupljenih VP. U takvim slučajevima SFI pruža mogućnost da svako ko nije iz objektivnih razloga mogao da skupi potrebinih 1500 VP (na mesečnom nivou) može da sve sakupljene VP prebaci u sledeći mesec i tako faktički ne gubi pravo na sticanje EA2 statusa. Inače redovni članovi nemogu da prenose VP iz jednog meseca u drugi jer se svi VP na kraju meseca obračunavaju i posle toga resetuju na nulu, znači novi mesec svaki član počinje sa nula 0VP.

Sada možemo krenuti sa konkretnim opisom zadataka. Prva grupa su zadaci koji vam na najbrži način omogućuju da za prva 24h odradite 500 VP i dobijete bonus u iznosu od 200VP

1.Getting – Started Actions grupa zadataka

Do zadataka dolazimo kada kliknemo na karticu TO-DO LIST koja se naravno nalazi u okviru menija HOME. Kada uđemo u TO-DO LIST naćićemo kompletan spisak svih naših zadataka podeljenih u grupe (dnevni, sedmični…) takođe tu se nalazi i grupa sa nazivom GETTING-STARTED ACTIONS. U okviru te grupe klikom na plavi deo teksta bićete preusmereni na stranicu gde se nalazi vaš zadatak. Treba pažljivo pročitati tekst dabi ste mogli da razumete šta se konkretno traži od vas tj. koje radnje trebate da preduzmete. Ako se ne snalazite baš najbolje sa engleskim jezikom imate ugrađeni prevodilac/translator pa možete izabrati jezik na kome će se konkretna stranica prikazivati. Po obavljenom zadatku vratite se na TO-DO LIST i proverite dali ste dobili VP poene za izvršeni zadatak. Ovde treba napomenuti da  svi zadaci koji pored broja VP imaju zvezdicu (*) izvršavaju se samo jedanput i kada se jednom izvrše ne mogu se ponovo izvršavati.

sfi-slika03

Evo konkretno šta trebate da uradite kod zadataka sa gornje slike. Kada kliknete na plavi deo teksta na stranici koja se iznova prikaze treba da pronađete znak u obliku velikog slova V (vidi sliku ispod) i da jednostavno kliknete na njega.   I tada ste osvojili broj bodova koliko piše na konkretnoj slici. Napomena znak (V) se nalazi u gornjem desnom uglu i zelene je boje.

sfi-slika04

Nakon klika na znak dobićete obaveštenje da ste osvojili određeni broj poena   i da možete kliknuti na Go to Homepage ( povratak nazad) . Pogledajte sliku ispod.

sfi-slika05

Zadaci su različiti i donose različit broj poena. Zadatke treba raditi jedan po jedan bez preskakanja. Ono što je izuzetno važno i krajnje korisno je to da pročitate sadržaj svake otvorene stranice, da se nebi sve svelo samo na puko klikanje. Svaka stranica sadrži bitne i nadasve korisne informacije koje će vam biti od velike koristi u daljem radu. Sa kompletnim izvršavanjem samo ove grupe zadataka imate mogućnost da zaradite više od 900 VP!

2. Daily Actions

DNEVNI ZADACI

Ovo je grupa dnevnih zadataka koji se obavljaju svaki dan ukupno ih ima 10 a po nijihovom izvršenju dobijate svakodnevno 11 bodova. (VP) I naravno trebate ih odrađivati svakodnevno bez izuzetaka.

sfi-slika06

Ovde takođe imate plavi deo teksta na koji kada kliknete otvoriće vam se nova stranica na kojoj treba izvršiti zadatak. Zadatak je da kliknete na dnu stranice na veliko plavo polje kada kliknete na njega boja će se promenuti u sivu a vi ćete osvojiti 1 VP. Napomena svi tabovi – kartice koji su u crvenoj boji signaliziraju da taj zadatak na toj stranici danas nije izvšen. U najnovijoj verziji trebate sačekati par sekundi pre nego što vam program omogući da kliknete na plavo polje. Takođe je bitno da iz prethodne grupe zadataka (Getting – Started Actions grupa zadataka) odradite zadatak registracije  a2a member, jer ako to ne uradite nećete moći da odratite dnevni zadatak na kartici a2a.

sfi-slika07

sfi-slika08

Neki članovi su imali određenih problema kod postavljanja slike pri registraciji a2a pa je preporuka da se pokuša postaviti slika više puta ako ne uspe odmah ili da pokušate da promenite sliku. Uglavnom epilog je das su svi uspeli da se registruju u a2a.

Takođe treba obratiti pažnju na karticu ASK SC gde se za izvršenje zadatka treba prvo pritisnuti plavo dugme GO i onda u okviru opcija treba izršiti glasanje pritiskom na zelenu ili crvenu strelicu. Između dva glasanja treba takođe malo sačekati a ukupno je potrebno odraditi 10 glasanja da bi zadatak bio u potpunosti kompletiran.

go-tasterslika-strelice

ask-sc-complete

 

3. WEEKLY & MONTHLY Actions.

Nedeljni i mesečni zadaci

Vas prvi nedeljni zadatak je da pošaljete timsku poruku vašim članovima ( onima koje ste vi preko sebe učlanili ) Pošto ste početnik verovatno nećete odmah imati  nove članove pa ovaj zadatak neće biti dostupan, ali možete ga kasnije izvršiti kada nekoga učlanite. Ovaj zadatak  donosi 30 VP nedeljno ili 120 VP mesečno Treba imati u vidu da je ovaj zadatak značajan ne samo zbog VP poena već i zbog komunikacije i izgradnje vašeg tima.

Drugi zadatak nosi 5 VP nedeljno, a njega izvršavate tako što kliknete na plavi tekst ( T connect page ). Pri čemu ćete biti preusmereni na vašu stranicu na https://www.tripleclicks.com inače TripleClick stranicu posećivaćete veoma često jer je ona osnov vaše zarade. O njoj će biti reči na drugom mestu.

Treći zadatak vam donosi 3 VP nedeljno. Nakon što kliknete na plavi tekst ( Stream post ) doći ćete na stranicu na kojoj možete postavljati poruke koje može videti vaš tim i vaši A2A prijatelji. Svaka poruka nosi 1 VP i možete osvojiti 3 VP maksimalno u toku jedne nedelje. Naravno vi niste ograničeni na samo te tri poruke što znači da ih možete postavljati i više ali bodovaće se samo tri poruke nedeljno. Korisna opcija koja vam može mnogo pomoći u radu.

Iz ove grupe zadataka ostao je još jedan zadatak koji ćete biti u mogućnosti izvršavati jednom mesečno ali tek kada navršite 2 meseca članstva u SFI. Zadatak se sastoji u ocenjivanju rada vašeg sponzora (osoba preko koje ste se učlanili u SFI) Kada budete mogli da izvršavate ovaj zadatak bićete obavešteni na HOME stranici na kartici ALERTS, inače ova kartica (prva s leva ) kako joj i ime govori služi za razna obaveštenja. Svakako trebate se naviknuti da svakodnevno proverite ovu katicu iako na njoj ne osvajate VP poene.

sfi-slika09

4. TripleClicks Sales & Team Leadership & Support

Trenutno za vas na početnom nivou zadaci iz ove grupe nisu dostupni pa će stoga biti objašnjeni naknadno (za njih ima vremena) Oni su i u drugačijoj boji žuta

sfi-slika10

5. Intermediate actions

Ovi zadaci su iz grupe zadataka gde kada kliknete na plavi deo teksta otići ćete na novu stranicu gde treba u gornjem desnom uglu kliknuti na znak V kako bi zadatak bio obavljen. Preporuka je da odvojite nešto vremena i da pažljivo pročitate tekst na tim stranicama. Takođe napomena da su oni jednokratni tj. kada se jednom odrade više ih nemožete izvršavati. Na ovim zadacima pošetnici mogu veoma brzo da sakupe značajan broj VP poena.

sfi-slika11

sfi-slika12

6. Sumiranje urađenog posla i provera

Po završenom poslu obavezno proverite da kojim slučajem niste propustili neki od zadataka koji su ovde navedeni. Najlakši način da proverite je da kliknete na meni Hot Spots i u okviru njega pronađete i kliknete naVersaPoints Ledger na toj stranici dobićete kompletnu vašu statistiku urađenih poslova , koliko ste dnevno , mesečno i ukupno osvojili bodova. Veoma korisna stranica koja vam daje potpun uvid u vaš rad a takođe imate i potpunu kontrolu nad poslovima i zadacima a sve u cilju postizanja zarade.

hotspot

Proverite da vam neki od zadataka nije ostao neizvršen. NAPOMENA treba da skupite 1500 poena i da postanete EA Executive Affiliate. Nakon što ste sakupili 1500 poena treba da čitate lekcije koje vam nudi SFI. Te lekcije vam objašnjavaju korak po korak šta je to SFI i njih ima 30. Svaki dan na e-mail stići će vam po jedna lekcija. Moj vam je savet da ne preskačete lekcije i da pažljivo svaku od njih pročitate. Ako treba i više puta. Osim toga te lekcije vam donose i poene. Na kraju svake lekcije imate postavljeno pitanje i nakon sto tacno odgovorite dobićete 15 VP. Takođe preporuka je da prilikom čitanja lekcija koje vam stižu, neodgovarate na pitanja čijim odgovorom dobijate poene. Zbog čega je to naglašeno saznaćete na stranici SFI strategija. Ovo je zaista veoma važno i mnogi novi članovi naprave grešku u samom startu upravo odgovarajući na ta pitanja i osvajanjem VP poena a koji su im mnogo važniji i značajniji u kasnijem periodu a tada znaju MNOGO DA FALE!

sfi-slika14

Koji je sledeći korak ?

Ako ste pravilno radili gore navedene postupke za dobijanje VP poena sada bi ste trebali na vašem nalogu imati 1500 VP ili približno toliko. To je siguran pokazatelj da ste korektno uradili sve zadatke i da ste stekli Executive affiliate ( EA) status. Dalje vas očekuju redovne dnevne aktivnosti u okviru SFI kompanije , upoznavanje sa SFI principom rada a sve to imate u opciji LAUNCHPAD (zeleno polje u gornjem desnom uglu ispod vaše fotografije) Obuka i trening lekcije izuzetnog internet marketing kursa nalaze se na stranici INTERNET INCOME. Njegova vrednost je procenjena na oko 300$ a vi ga dobijate BESPLATNO ! SFI je spremio fantastičan materijal koji se pokazao i dokazao u praksi kada je reč o internet marketingu i zaradi na internetu. Sve ove metode koje savladate uz pomoć SFI-a možete da koristite u bilo kom internet poslu. Upornost i rad daju rezultata svakako trebate iskoristiti ovakvu priliku.

NEKOLIKO SAVETA ZA USPEŠAN RAD

 • Radite svakodnevno zadatke iz TO-DO LIST
 • Čitajte pažljivo lekcije iz LAUNCHPAD  svaki dan po jednu
 • Čitajte lekcije iz fantastičnog kursa Internet Income Course
 • Pročitajte strategiju za sledeći mesec na ovoj stranici ( Strategija )
 • Pratite zelenu liniju i budite oprezni da ne bi pali ispod nje. Nakon 6 nedelja slede veoma zanimljive nagrade.
 • Uclanite se u facebook grupu u kojoj možete dobiti neke odgovore na vaša pitanja. Naravno prvo kontaktirati vašeg sponzora
 • Redovno posećujte SFI webinar za celokupno EX-YU područje kao i webinar na engleskom
 • Trudite se da budete aktivni, verujte isplatiće vam se

6 Responses to “Trening centar”

 1. Pozdrav

  Hvala na svim Vasim savjetima, stranicama.. i meni licno Vi ste neko koga najradije zelim saslusti i cuti Vase savjete

 2. Radisa says:

  postovani sta se desava kada neko u prvih 6 nedelja padne ispod zelene linije tj ode na crvenu liniju. ja jedan dan nisam imao vremena bio sam na putu i sutra dan kada sam usao imao sam crvenu liniju i 8 poena a predhodni dan sam imao 426 i bio u zelenoj. da li sam u crvenu presao posto taj dan nisam uradio zadatke.

  pozdrav Radisa

 3. Vedrana says:

  Pozdrav, rubrike EZ i PB stalno su mi crvene, sta da radim 🙁 Hvala unaprijed

  • Milan says:

   Vedrana , za odrađivanje zadataka na tabovima EZ i PB potrebno je utrošiti po 1TC kredit. PB se odnosi na učestvovanje na aukcijama, gde je potrebno minimano jednom izvršiti BIDOVANJE. EZ se odnosi na igre na TripleClicks-u potrebno je odigrati jednu igru koja zahteva utrošak 1TC kredita. Inače da naglasim ako nemate TC kredita potrebna dnevna kvota odrađenih zadataka biće ispunjena i bez ova dva zadatka.