LaunchPad lekcija 11

NEMA USPEHA PREKO NOĆI!

Danas ćemo da pričamo o tome kako treba imati velike ciljeve… ali REALNE.
SFI ima ogroman potencijal za one koji hoće da primenjuju, ali se uspeh neće desiti preko noći ili bez rada. Kao što stara izreka kaže: jedino mesto gde je reč uspeh ispred rada je u rečniku (success- uspeh, work-rad – pa je tu jedino uspeh ispred rada :)) Launchpad-11-01

Često čujemo od naših saradnika pitanje zašto oni još uvek ne vide velike čekove sa zaradom. Najčešće osoba koja to pita je bila saradnik samo nekoliko nedelja ranije i tek je jedva počela da razume kako ceo SFI sistem funkcioniše. I iskreno, čak iako su bili tu i po 6 meseci, to je ipak prerano za očekivanje neke značajnije zarade.

Mi uvek kažemo da, ako ne želite vašem poslu da pružite šansu makar godinu dana, nemojte da ga započinjete uopšte. Morate da razumete: potrebno je vreme da upoznate nijanse vašeg posla. Potrebno je vreme da upoznate proizvode. Potrebno je vreme da napravite biznis plan. Potrebno je vreme da shvatite koji marketinški potezi vam donose najbolje rezultate.Činjenica je da se za ono što nam je vredno trebamo potruditi. Kada to ne bi bilo istina, svi bismo imali savršenu težinu, savršene veze, … Ista situacija je i sa našim poslom. Ako mislite da će novac sledećeg meseca da vam pada s neba, pripremite se za neuspeh. Ali, hajde da pogledamo neke stvarne primere i da vidimo da li imamo sada perspektivu. Hajmo da počnemo sa SFI predsednikom i vlasnikom i osnivačem, Gery Carsonom. Gery objašnjava:

GeryCarson.85w“Moj uspeh kao preduzetnika i biznis lidera danas je poznat širom sveta. Ipak mnogi ljudi ne znaju to da sam u prve dve godine izgubio novac. Čak i treće godine sam bio bez prebijene pare. Tek kad sam stigao do četvrte godine počeo sam da vidim zaradu. Kako bih voleo da je neko pre mene izmislio SFI sredinom osamdesetih, kada sam ja počinjao! ; – )

Da li se sav taj trud isplatio?APSOLUTNO! Zbog moje istrajnosti, danas ja živim život iz snova, imam svoju kuću iz snova, vozim auto mojih snova i vodim jednu od najuzbudljivijih Internet kompanija na svetu. Da, zato što sam tad zaglavio i nisam odustao, danas sam živim život iz mojih snova.”

Ali, hajde da idemo dalje. Hajde da pogledamo primer trenutnih prvaka u ovom poslu koje smo intervijuisali i snimili za nas Websajt u prošlosti:

(Imajte na umu da su navedene cifre u intervijuu iz vreme kada je intervju objavljen).

ROBERT BLACKMAN sada zarađuje $85,000 mesečno. Ipak Robertu je bilo potrebno dve godine da vidi svoj prvi ček sa četiri cifre ($1,000 ili više), i bilo mu je potrebno pet godina da vidi svoj prvi ček sa pet cifara ($10,000 ili više).

CHARLES LESLIE mesečno zarađuje više od $12,000. Ipak, Charlesu je bilo potrebno pet meseci da vidi svoj prvi ček od $1,000 i tri i po godine da vidi svoj prvi ček na $10,000.

TRACY DIETERICH zarađuje mesečno oko $36,000. Ali mu je bilo potrebno šest meseci da stigne do prvih $1,000 i cela godina da stigne na $10,000.

DALE CALVERT je zarađuje mnogo više od $100,000 godišnje, toliko da nije čak hteo ni da nam kaže pravu cifru. Ipak, Dale je radio četiri meseca pre nego što je video svoj prvi ček sa četiri cifre i dve pune godine je radio pre nego što je postigao da ima ček sa pet cifara.

DR. JOE RUBINO sada ima oko $62,000 svakog meseca. Ali za prvi ček od $1,000 bilo mu je potrebno dva meseca, a za prvi ček od $10,000 čitava godina.

ROBERT BUTWIN dobija $80,000 na svoj račun u banci svakog meseca. Ali, da li biste poverovali da mu je za prvi ček od $1,000 bilo potrebno dve godine da postigne i punih pet godina da Robert zaradi svojih prvi ček sa $10,000? Istina je, tako je bilo!

DAVID A. NELSON ima $40,000 mesečno. Ali za prvi ček $1,000 mu je bilo potrebno 18 meseci. A za postizanje čeka sa pet cifara pune dve godine.

TONY KENT premašuje $90,000 u mesečnoj zaradi. Ali, da bi premašio prvih $1,000 Tony je potrošio jednu godinu i još godinu i po da bi stigao do $10,000.

Drugim rečima, čak i najaktivnijim i najplaćenijim preduzetnicima su bili potrebni meseci da počnu da zarađuju. I za postizanje pravog blagostanja, sa zaradom od $100,000 i više, kojoj svi težimo, potrebno je u proseku više od tri godine!

Da li mislite da neki od gore navedenih gospodina ne misli da se na kraju sve isplati? Da li bar na trenutak ne pomislite da meseci i godine ulaganja se na kraju neće isplatiti? Ne morate čak ni da razmišljate o tome, zar ne?

Launchpad-11-03Ako vam kažemo da ćete radom u ovom sistemu za dve ili tri godine mesečno zarađivati više nego što trenutno zarađujete godišnje, da li ćete moći to da izdržite? Ovo je pravi i realni cilj. Ali, kad kažete da želite da napustite svoj posao za šest meseci i da živite od zarade vašeg novog posla, to nije realno!

To baš i nije ono što ste želeli da čujete, zar ne? Ali, da li je ono što tvrdimo tako teško da ne može da se proguta? Naravno da ne !

Možete li se setiti bilo kog drugog poduhvata gde biste sa pet ili deset sati nedeljno nekoliko godina mogli na kraju da to utrošeno vreme pretvorite u $3,000 to $10,000 rezidualnog mesečnog prihoda? Novac koji bi dolazio mesec za mesecom, godinu za godinom. Novac koji stiže bez obzira da li radite deset sati dnevno ili dva. Ček sa zaradom vas čeka kad se vratite sa odmora. Novac koji će i dalje pristizati, čak i kada vas više ne bude, koji će biti obezbeđen za vašu suprugu, decu ili unuke.

Zvuči stvarno sjajno, zar ne? Ali, da vas podsetimo, ovo nisu stvari koje ćete gledati u prvoj godini. To se neće desiti. Neki od vas, najvredniji će ovo postići u drugoj godini. Najvećem broju vas će ipak biti potrebno dve do pet godina. I znate šta? Kad dođete do toga, garantujemo vam, reći ćete da je to nije ništa strašno!

Launchpad-11-04

ZAKLJUČAK: Mi ćemo požnjeti ono što smo posejali, ali žetva nikad nije u isto vreme kad i setva! Danas, vi sejete … i biće potrebno najmanje sledećih šest meseci da dođete do prve žetve. Budite uporni i istrajni. Budite strpljivi. Radite na internetu korišćenjem našeg već isprobanog SFI sistema. Mislite na duge staze. Obavljajte svoje svakodnevne aktivnosti (bez obzira koliko su male) da izgradite svoj posao. I zapamtite zauvek:

JEDINI NAČIN DA NE USPETE JE DA ODUSTANETE!

Ovaj prevod smo dobili zahvaljujući našoj koleginici Hristini Andrašević
Originalnu lekciju možete pogledati u svom SFI nalogu na ovom linku
https://www.sfimg.com/LaunchPad/Day11

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.