Primeri oglasa

Ovde su dati primeri kratkih oglasnih formi koje se mogu upotrebiti kao gotove ili vam mogu dati ideju kako uz malo modifikacije možete sami sastaviti vaš oglas.

Odmah da napomenem da nema savršenog oglasa sa magičnim rečima ili tekstom koji će vam garantovati sigurni uspeh u vašoj promociji.

U praksi potrebno je uložiti malo vremena i ispitati koja vrsta i stil najviše odgovaraju tj. donose uspeh, stvar je u eksperimentisanju. Ponekad oglasi koji vam se čine lošim mogu da imaju pozitivan efekat tj. pozitivan odziv i reakciju.

Takođe treba obratiti pažnju da čitaoca oglasa odbijaju dugi tekstovi u oglasu. Kako bi ste čitaoca oglasa fokusirali na bit, sve bitno treba da bude izloženo u prvih par rečenica vašeg oglasa.

Osnovna srž oglasa trebalo bi da je sastavljena po ovom principu:

1 PROBLEM

2 REŠENJE

3 PONUDI REŠENJE

Kada postavljate vaše oglase na oglasne stranice sajtove, trebate da vodite računa o ključnim rečima koje bi trebali da upotrebite u vašem oglasu. To je bitno iz razloga rangiranja vašeg oglasa direktno sa google pretraživača.  Dobre oglasne stranice već su dobro rangirane na googl-u pa je samim tim dobro da upotrebljavate ključne reči u vašem oglasu.

Takođe na mnogim oglasnim mestima imate mogućnost da popunite polje TAG sa vašim ključnim rečima koje su vezane za vrstu oglasa. Bilo bi šteta da ne iskoristite takvu pruženu mogućnost.

Ključne reči su obično one reči koje neko otkuca recimo u google pretraživaču za određeni pojam koji ga interesuje. Recimo ako neko traži posao obično u google pretraživač kuca reči kao što su: posao, zaposlenje, zarada …

Kako treba da izgleda vaš oglas

 Ovde će biti opisana tehnika vezana za facebook oglašavanje na grupama, iz razloga što je za svakog početnika u oglašavanju facebook idealno mesto i za postavljanje oglasa i za pronalaženje mesta za oglašavanje (facebook grupe)

 Koncepcijski gledano oglas koji se postavlja na facebook grupe treba da se sastoji iz tri dela

1.      Tekst oglasa

2.      Vašeg linka

3.      Prateće slike

oglas-primer

Takođe sasvim isto je kada se oglašavate na stranim oglasnicima slika dole

oglas-primer-engleski

 

 

 

 

Comments are closed.