LaunchPad lekcija 17

ZNAČAJ KOMUNIKACIJE

U vašoj trećoj lekciji 3rd LaunchPad, razgovarali smo o Iskorišćenim prihodima (Leveraged Income), i kako je komunikacija jedna od tajni kako da gradite bogatstvo.

Pa, ovo je tajna o toj tajni! Iskorišćeni prihod je mnogo lakše izgraditi ako umete da lako i otvoreno komunicirate.

launchpad-17-01

Zašto? Za početnike, od komunikacije od vas ka vašim saradnicima zavisi kako će se odvijati proces duplikacije. U slučaju da niste sigurni o ovom terminu, evo šta se podrazumeva pod terminom duplikacija:

Nije bitno da li ste inteligentni, bogati, energični ili dinamični – vi imate samo 24 sata dnevno. Sponzorisanjem drugih saradnika, međutim, možete da prevaziđete ova ograničenja. Ovakvim sponzorisanjem lako ćete sebe klonirati i imati na desetine, stotine, čak i hiljade ljudi koji će raditi indirektno u vaše ime kad to njima odgovara – a vi ćete od njihove zarade imati svoj procenat!

Sponzorisanjem saradnika takođe izgrađujete budućnost vašeg posla. Zašto? Šta će se desiti u tradicionalnom poslu, ako vi postanete bolesni ili niste u mogućnosti da pružite uslugu svojim mušterijama? Ili možda želite da idete na odmor. U kom god slučaju, vi ste taj koji će najviše da izgubi, ako ne i sve, od vaše zarade preko noći zato što se oslanjate samo na svoje prisustvo. To znači da vi niste vlasnik svog života, i to svakako nije vaša finansijska sloboda!

Kroz sponzorstvo saradnika, međutim, moći ćete da kreirate finansijsku slobodu za sebe. Kad ste sponzor svog tima nezavisnih poslovnih ljudi, vi više nemate ―sva jaja samo u jednoj korpi‖. Naprotiv, baš zato što je svaka osoba u vašem timu stekla pravo da nastavi da izgrađuje svoj lični posao, vi ćete imati zaradu koja više ne zavisi od vas—zaradu koja će se nastaviti, čak rasti, neograničeno, sa ili BEZ vas!

Pa kakve sad sve ovo veze ima sa KOMUNIKACIJOM?

Vrlo je jednostavno. Kroz komunikaciju kojom podučavate svoje saradnike kako da postignu uspeh u SFI (takozvana duplikacija). I kroz komunikaciju izgrađujete vezu sa svojim saradnicima – koje su vrlo, vrlo važne.

Razmislite o tome. Da li biste vi voleli da zarađujete novac za nekog ko vam ne pomaže ili vas ne podržava? Naravno da ne. Ista je stvar i sa vašim saradnicima kojima ste sponzor. Ako oni osete da vama nije stalo do njih, oni neće želeti da izgrade svoj posao zato što neće želeti da neko kome nije stalno ima bilo kakvu korist od njihovog rada.

Sada, možda ste novi u poslu. Možda osećate da ne znate kako da trenirate nekog. To je ok, vremenom ćete naučiti i porasti u ulozi lidera. I posle svega, svi treninzi koji su potrebni vašim saradnicima su već u SFI Affiliate Center.

Ali šta nikako ne smete da dozvolite je da vaši saradnici pomisle vama nije stalno. Ako vam se to desi, ako ne komunicirate sa svojim saradnicima, uspeh će biti stotinu puta teže da postignete.

OK, pa KAKO da komunicirate sa svojim saradnicima? Kako da budete sigurni da oni znaju da stet u i da ste dostupni da im pomognete?

Vrlo lako.

Prvo, trebalo bi da podesite Pozdravnu poruku za svoje saradnike, ovde HERE:

Jednom, kad ovo podesite, svi vaši novi saradnici, kad se uloguju u SFI Affiliate Center prvi put, će videti vašu pozdravnu poruku. Kliktanjem na ovo upozorenje, oni će moći da pročitaju vašu poruku. Ovo je lak, automatski način da sa svojim saradnicima uspostavite srdačnu komunikaciju.

Dalje, želećete da izgradite neki oblik redovne odlazne komunikacije. Mi preporučujemo nedeljni ili dvo-nedeljni e-mail. Za više informacija, pogledajte specijalni izveštaj koji je pisao Gery Carson, SFI osnivač- refer to this special column. launchpad-17-02

I mi smo napravili da je slanje grupnih mejlova lakše. Pod pretpostavkom da sakupite minimum 1,500 VersaPoints mesečno, možete poslati e-mails celoj grupi sa samo nekoliko klika … I to potpuno besplatno. Ne morate da se držite bilo kakve mejling liste ili da brinete o lošoj e-mail adresi ili bilo šta drugo. Vi možete da odaberete grupu iz vaše Genealogy kome želite da pošaljete poruku, ubacite svoju poruku, i kliknite “send.” Toliko je jednostavno.

Takođe možete da idete na PSA Mailer Web page ili vaš CSA Mailer Web Page, ubacite svoju poruku i kliknite na ―submit‖ da pošaljete poruku svim svojim PSA (personally sponsored affiliates – lični sponzorisani saradnici) ili CSA (co-sponzorisani saradnici). Plus, obezbeđuje vam ono što niste zaradili nedeljno, zaradićete 20 VersaPoints!

Nema potrebe da idete na stranicu Genealogy ili da birate određene delove svoje grupe. I nema potrebe da brinete da li će vaše poruke biti poslate na lošu e-mail adresu ili kod saradnika koji više nisu aktivni. Poruke su poslate PSA/CSA registerovanih e-mail adresa I PSA/CSA “Team Mail” inboxes u SFI Affiliate Center. Nije bitno na kojoj ste poziciji ili koliko imate VP da biste koristili PSA Mailer or CSA Mailer.

Dalje, ono što biste da proverite je the Stream tab. Posvećeni brzom obljavljivanju ka i od vašeg tima (do šestog nivoa u vašem timu) i a2a prijatelja, Stream kartica obezbeđuje sjajan put prolaza najnovijih informacija, obaveštenja, podrške, i drugih korisnih informacija. Da biste poslali novu poruku nekome ili svim članovima svog tima i a2a prijatelja, samo ukucajte svoju poruku (do 340 karaktera) u polju na vrhu, odaberite grupu kome želiš da pošalješ objavu i kliknite Submit. Vaši primaoci će videti vašu objavu na njihovom Stream kartici. Da biste odgovorili na komentare drugih, samo kliknite na “Leave a Comment” link ispod odgovora, ubacite svoju poruku (do 200 karaktera max.) i kliknite Post Comment.

Osim toga, možete razgovarati uživo s drugim podružnicama pomoću SFI Instant Messaging. Dovoljno je pogledati za Chat Status taster sa krugom se nalazi ispod slike je affiliate-a u affiliate snimak ili forumu ili u krajnjem desnom stupcu za svako ime u svojoj Genealogiji izveštaju. Ako je krug zelen, affiliate je online. Takođe možete pristupiti live chat s drugim članovima gornje linije (voditelji timova), kliknite status kugle chat nalazi iza njihovih imena na svoj upline Team stranici. Samo kliknite loptu da bi se otvorio popup prozor i možete započeti razgovor.

Sad, iznad svega je PROACTIVNA komunikacija. Ali takođe morate da budete odgovorni kada vas vaši saradnici kontaktiraju. Različiti e-mail koje vam šalju vaši saradnici, kao i ostala mesta u SFI Affiliate Center, gde su vaši saradnici upućeni na vas, njihovog sponzora. Kada vas oni kontaktiraju, potrudite se da im odgovorite pravovremeno.

Savet: Možda ćete imati pitanja na koja ne znate odgovor. Nemojte se znojiti. Samo budite iskreni. Recite im da ne znate odgovor, ali da ćete se potruditi da mu pomognete, a onda to i uradite. Šta god da radite, nemojte im reći da sami traže odgovor u Affiliate Center. To će sigurno da pokvari vaš odnos.

Još jedan savet: Skoro svi SFI Sponzori iTeam Leaders VOLE da čuju novosti od svojih saradnika. To im pokazuje ko je aktivan. Nemojte da čekate da vam nešto ne bude jasno pa da im postavite neko pitanje… pošaljite im poruku danas i predstavite se. Dajte im na znanje koji su vaši ciljevi u ovom poslu. Možda ćete se prijatno iznenaditi odgovorom!

Jedan od poslednjih saveta: Svakako treba redovno pregledavati i pretraživati sve postove foruma svojih PSA i CSA. Vaši PSA i CSA su krv svog tima, a oni će ceniti da vide svog sponzora ili zajedničkog sponzora na forumu i da daje odgovore na njihove postove. Samo kliknite karticu Profil u SFI Forum za popis postova vaših PSA i CSA članova.

Kontaktirajte vašeg sponzora HERE.

Kontaktirajte vašeg upline Team Leaders HERE.

LaunchPad lekcijaOvaj prevod smo dobili zahvaljujući našoj koleginici Hristini Andrašević
Originalnu lekciju možete pogledati u svom SFI nalogu na ovom linku
https://www.sfimg.com/LaunchPad/Day17

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.